Експертната помощ при почистване и отпушване на канали

ekspertna-pomosht-pochistvane-otpushvane-kanali[1]Ако канализацията обработва само чиста вода, тя ще върши отлична работа през цялото време. Но тръбите в домакинството е необходимо да се справят със сапун, мазнини, косми, прах и всякакви предмети, които могат да ги запушат. Затова понякога се налага да се извърши отпушване на канали. Експертната помощ от специалисти поддържа свободното функциониране на вашите канали. Професионалистите имат необходимия опит и средства, за да се справят с всякакъв вид прочистване и отпушване на канали, за да бъдат всички ваши тръби почистени и да работят правилно.

Какви проблеми могат да възникнат?

Кухня. Постоянното изхвърляне на отпадъчни мазнини, сапун и храна се задържа по тръбите, които започват да се отводняват по-бавно и се запушват с течение на времето.

Тоалетна. Тоалетната хартия по принцип трябва да се разпада, но това не винаги става. Книжни кърпички за лице, бебешки пелени или други продукти, които не са се разпаднали и изтекли, са типична причина за запушване на тоалетната. Друг често срещан проблем, когато има деца, е изпусната играчка или чорап. За щастие, има специален инструмент за ВиК, който може да се използва за отпушване на канали, който премахва всякакви препятствия, докато се движи по вътрешната стена на тръбата, като тоалетната се отпушва цялостно и се извършва почистване в същото време.

Душ/вана канализация. Водата трябва да се оттече веднага, когато сте под душа и само за няколко минути след баня във ваната. Ако това източване става бавно, вашата вана или душ са се запушили – вероятно е сапун и коса, като необходимостта от отпушване на канали е неизбежна.

Мивка в банята. Паста за зъби, сапун и мръсотия може да доведат до забавяне в източването на водата и запушване. Ако изгубите бижу в мивката, водата също няма да се оттича повече. Обадете се на специалист, който е в състояние да извлича изпуснати накити без особено затруднение.

Подови сифони. Перални помещения, мазета, гаражи, дворове, пътища и дори големи бани често имат дренаж, за да отведе водата и за предотвратяване на наводнения. Обикновено те са оборудвани с шахти, които трябва да са пълни с вода, за да се предотвратят разпространяването на миризми и газ от канализацията.

Основни линии на канализацията. Канализацията на цялото домакинство влиза в основния канал, който се свързва с градската канализация, или септична яма. Понякога виновник за запушване са корените на дърветата, които обикновено търсят вода и които действително могат да пробият тръби и да предизвикат запушваане на канала. За разрешаване на такъв проблем се нуждаете от специализаиран ремонт, а не от обикновено отпушване на канали. Може да се наложи и отводняване чистене.

Share Button