Превантивно почистване и отпушване на канали

prevantivno-pochistvane-otpushvane-na-kanali[1]Водопровода и канализацията е една от тези области, които ние обикновено пренебрегваме, докато не стане някой проблем. Не поставяме под въпрос функционирането на тоалетната или мивката, докато не започне да се пълни, отказва да се оттече или реши да излъчва неприятна миризма и тогава се налага да пристъпим към отпушване на канали.

Канализационните тръби работят по много подобен начин… ако не е счупено, не го поправяй, или не мисли за него. Но ако действително отделим малко време за поддържане на нашата канализация (и други части от водопроводни система), ние ще имаме по-добър шанс за избягване на проблеми като цяло. Една стара поговорка казва „Като се обърне каруцата – пътища много”. Когато става въпрос за ВиК, рутинната проверка може да ви спаси от сериозни проблеми по пътя.

Ако имате по-голям имот, особено важно е да поддържате канализацията в перфектно състояние. Вашият имот е пари, и основен ремонти при проблеми като течове и наводнявания, възникнали от запушени канали, неправилно направено отпушване на канали може да струва много пари и време. Докато превантивно почистване и източване от време на време може да струва малко и да ви спести големи главоболия.

Но с какво точно се занимава превантивното почистване на канализацията в имота? Колкото и странно да звучи, превантивна източване и отпушване на канали е малко като да отидеш на зъболекар (само много по-малко болезнено). Когато отидете на зъболекар за годишния си или полугодишен преглед, преглеждат зъбите ви, за да се види къде имате настоящи или потенциални усложнения. След конкретизиране на проблемите, които трябва да се отстранят точно сега, се отбелязват местата, които могат да причинят главоболия след време.

По същия начин, когато една компания, занимаща се профилактика, ремонт и саниране на канализационни системи, отпушване на канали, дойде за превантивно почистване на канализацията, те анализират състоянието на сифоните, тръбите и отводнителни канали във всяко едно отношение. Актуалните проблеми са разгледани: малките парченца остатъци се почистват, за да се предотвратят по-големи запушвания по-късно. Също така, екипът ще провери за всякакви бъдещи проблеми в тръбите.

Share Button