Упътване как сами да направим отпушване на канали

upatvane-kak-sami-da-napravim-otpushvane-na-kanali[1]Всички сме минали през това – мивката в банята се отича бавно в продължение на почти месец и си мислим, че трябва да вземем някакъв препарат за почистване и отпушване на канали или да се обадим на водопроводчик, за да се погрижи за него. Но тя все още се изпразва (в крайна сметка), така че това „да направя” слиза надолу в списъка с важни задачи. След това, преди да се усетим, каналът вече не се източва и сме в доста трудна ситуация. Звучи ли ви познато? Сега е време за решение… дали да се опитате да се справите сами или да се обадите на водопроводчик. Ако сте от този тип хора, кото предпочитат да се занимават сами с ремонтите у дома, включително и с отпушване на канали, имаме няколко съвета за вас. Ако не сте на принципа „направи си сам”, обадете се на водопроводчик.

* Течни почистващи препарати.

Те трябва да се използват когато каналът се оттича бавно, а не когато е напълно запушен. Ако блокажът е налице, изсипването на течността за почистване на канали може да не помогне, а да влоши състоянивто. Също така е добре да се има предвид, че течните продукти за отпушване на канали не са създадени за премахване на отпадъци, които могат да предизвикат запушване на тоалетната, нито е препоръчително да се използват за отпушване в съдомиялната, тъй като химикалите на течността може да повредят гуменото уплътнение на съдомиялната машина.

Имате бавно източване на водата от кухненската мивка, а нямате време да вземете от магазина течност за отпушване на канали? Един бърз и ефективен начин да се справите с проблема е като излеете 1-2 литра вряща вода – тя ще „стопи” натрупаните хранителни отпадъци и остатъчни мазнини, които са най-вероятната причина за запушването, и ще отпуши канала.

* Използване на шнекове, известни още като змии.

Ако сте сръчен с ръцете, и искате да опитате отпушване на канали с това гъвкаво приспособление, използвайте го с повишено внимание. Може да се нараните от кабела, ако не се употребява правилно. Спираловидният накрайник захваща космите и мръсотията, които са причина за блокажа, и които може да не са близо до повърхността на канала.

Независимо дали имате бавно отичане на водата или напълно запушен канал, да се обадите на професионален водопроводчик ще бъде най-ефективният начин за решаване на проблема. Ако не сте човек, който е „направи си сам” майстор и предложените по-горе съвети не свършат работа, извикването на водопроводчик ще ви спести време и влошаване състоянието на канализационната система. Един обучен професионалист ще разполага с цялата техника и опит, необходими, за да определи каква е причината за блокажа.

В повечето случаи, те правят инспекция на канализацията със специална мини-камера и след това пристъпват към отпушване на канали. Издаването на протокол, който е и гаранция, е допълнителен бонус към спестените главоболия.

Share Button