Kак сами да почистим запушени канали

kak-sami-da-pochistim-zapusheni-kanali[1]Може да искате да спестите пари, като се опитате сами да направите почистване и отпушване на канали, прилагайки тези съвети, преди да се обадите на водопроводчик. Отпушване на канали включва много повече от изливане на химически препарати в канализацията. Тези химикали не само нанасят щети върху водопроводната система, те също така са токсични за околната среда. Опасностите от прилагане на химически продукти за почистване варират от изгаряния и слепота до смъртни инциденти. Ще се опитаме да ви помогнем да определите кога имате нужда от помощта на водопроводчик, за да изчистите запушени канали, а също и да ви подскажем как да направите отпушване на канали, като използвате безвредни домашно приготвени разтвори за почистване.

Нетоксични домашно приготвени препарати

* Използване на вряща вода за отпушване на канали на кухненски мивки.

Най-доброто решение за борба с бавно източване на кухненската мивка е вряща вода. Това може да звучи много просто, но работи страхотно. Ако изсипете 1-2 литра вряла вода надолу по отводнителната система на бавно оцеждаща се мивка, може да се избавите от запушване. Имайте предвид, че броят литри вряща вода, необходими, за да се отпуши канала, ще се увеличава в зависимост от степента на натрупване на остатъчни мазнини в сифона. Така че, ако с един или два литра не получите резултати, помислете за изливане на повече, докато запушената кухненска мивка започне да тече свободно отново.

* Използване на солена вода за отпушване на канали.

Разбърква се разтвор от 1/2 чаша сол с 4 литра вода. Изсипва се солената вода в тенджера и се загрява. Уверете се, че няма да прегрее или разтворът няма да заври. Изсипете загрятата солена вода надолу по отводнителната система.

* Употреба на сода за хляб и оцет да отпушване на запушени канали.

Изсипете 1/2 чаша сода за хляб в дренажната система и след това 1 чаша бял оцет. Покрийте канала и оставете сместа да престои между 30 минути до 1 час. След третирането със сода и оцет, направете промиване с 2 литра вряла вода. Внимание: комбинацията от сода за хляб и оцет ще предизвика реакция, в резултат на което се получават мехурчета, които може да пръскат.

Прилагането на разтвори със сол, сода за хляб и разтвор с оцет не само води до отпушване на канали, но също спира миризмата от тях.

* Използване на ензими за изчистване на запушени каали.

Има много добри продукти на основата на ензими за отпушване на канали. Все пак, ако каналът е напълно запушен, ензимите няма да бъдат ефективни за изчистването му.

Както споменахме, ако имате напълно запушени канали, тези домашно приготвени разтвори и ензимни почистващи препарати могат да дадат слаб или почти никакъв резултат. В този случай, ще трябва да се обадите на водопроводчик. Може от интернет да разберете кои са най-добрите фирми за водопроводни услуги и да се обадите. Повечето сериозни фирми предлагат 24-часова поддръжка и може още същия ден да дойдат за инспекция състоянието на водопроводната система и отпушване на канали.

Share Button